Hezké Velikonoce!

Sleva 15% s kodem: "velikonoce24"

Více
Zákaznická podpora:+420 732 769 291info@monilu.cz

Jak správně podsadit dítě do nosítka

Správné podsazení jako klíč k ergonomickému nošení. CL 2 podsazení 1_m

Aby nošení bylo pro miminko pohodlné a zdraví prospěšné, je potřeba mít miminko v nosítku správně podsazené. Jak ale takové správné podsazení poznat?

Správně podsazený zadeček miminka vypadá tak, že hrana jeho zadečku je níž než kolínka, přičemž právě kolínka a zadeček z pohledové přední strany tvoří písmeno M.

Záda jsou přirozeně zakulacená a váha hlavičky je u malého miminka díky správnému podsazení rozložena. V případě, že by záda malého miminka byla rovná, hlavička bude svou vahou dopadat hlavně na krční páteř a tu přetěžovat.CL 2 podsazení 2_m

Při ideálním podsazení by měl zadeček miminka zakrývat zhruba jednu třetinu bederního pásu. Díky tomu bude zadeček hezky usazen do tvarované kapsy nosítka a váha dítěte bude rovnoměrně roznesena.

Jak dítko roste a psychomotoricky se vyvíjí, jeho páteř se přirozeně napřimuje. CL 2 podsazení 3_mZ toho vyplývá, že dítko, které již sedí, leze nebo si stoupá, již nikdy nebude mít v nosítku tak zakulacená záda, jako když bylo novorozenec.

Správného podsazení dosáhnete tak, že miminko do nosítka budete vkládat kolmo k vašemu tělu. Miminko usazujte před hranu bederního pásu tak, aby jste kousek látky a bederáku mezi sebou viděli. Poté na sebe miminko spolu s nosítkem nabalíte a na zádech zapnete sponu. U malých miminek do dvou měsíců nezapomeňte přepnout boční přezky ramenních popruhů pod zadeček miminka (více zde: „Ergonomické nosítko pro novorozence“). Zatahejte za vršek zádové opěrky a máte hotovo.

English Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.