Zákaznická podpora:+420 732 769 291info@monilu.cz

Ergonomické nosítko pro novorozence

Čekáte miminko a rádi byste jej nosili ihned po narození? Na vázání šátku si netroufáte a vybíráte vhodné nosítko?

Při výběru je třeba dávat si pozor na několik věcí. cl 1_Mpozice_mPro splnění ergonomie je důležité, aby zádová opěrka nosítka nebyla vyztužená a dovolovala zádům miminka co největší možnost zakulacení páteře. Nejvhodnější jsou proto nosítka šitá ze šátků na nošení dětí, která svou vazbou, jemností a příčnou pružností toto zabezpečí. Vhodné je také vybírat takové nosítko, které v prvních dvou měsících miminka umožňuje přepnutí bočních přezek ramenních popruhů pod zadeček miminka, aby se eliminoval tlak na páteř. Případně volit rovnou vázací popruhy (hybrid šátku a nosítka, kde je bederní pás na přezku a ramenní popruhy jsou široké, dlouhé a váží se obdobně jako šátek).

Zdravé ergonomické nosítko (nejen pro novorozence) musí také umožnit vhodné podsazení pánve, kdy kolínka jsou při předním pohledu výše než zadeček (písmeno M). Je proto důležité, aby látka nosítka v šíři podpírala nožičky vždy od kolínka po kolínko. Při volbě nesprávného nosítka kolínka dítka padají níže než zadeček a miminko v nosítku „visí“, nemá tak ani zakulacenou páteř. Látka nosítka by také měla dosahovat vždy ke krčku novorozence. U starších dětí, které již sedí, postačí látka končící u ramínek.

Jelikož miminka v prvních měsících života velmi rychle rostou, je dobré zvolit nosítko rostoucí, u kterého je možné nastavovat nosítko jak v jeho šíři (látka od kolínka po kolínko), tak v délce (regulace výšky zádové opěrky).

V neposlední řadě je důležité dítko do nastaveného nosítka podle velikosti dítěte správně usadit. Jak na to, se dočtete zde: “Jak správně podsadit dítě do nosítka“.

Ergonomické šátkové nosítko pro vaše novorozené miminko můžete vybírat z pestrých vzorů zde: https://www.monilu.cz/monilu-uni-start/

cl 1_tai_m  cl 1_zakulaceni_m

English Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.